top of page

Löpcoach – Urban Tribes/PTS

Bli en bättre löpare!

Har du bestämt dig för att komma igång med löpningen? Du kanske har anmält dig till Paradisloppet, Göteborgvarvet eller Stockholms Maraton.

Förbered dig redan nu för att ge dig chansen att nå ditt mål och om du inte riktigt vet hur du skall klara av det på egen hand och  kan hjälpa dig att bygga upp din kropp så att den klarar alla påfrestningar som sker när du löper.

Träning som innehåller grenspecifik styrketräning samt rörlighet och spänst kommer hjälpa dig att utvecklas som löpare och skapa förutsättningar för att du ska nå önskade resultat på olika motionslopp

ERBJUDANDE

LÖPSKOLNING – MER ÄN TEKNIKTRÄNING 

Att regelbundet träna löpskolning kommer att göra dig till en starke löpare, Med övningar som syftar till att förbättra koordination, teknik, styrka och stabilitet kommer många positiva effekter på köpet, såsom minskad skaderisk, förbättra snabbhet och förmåga att bibehålla tempo och teknik när du blir trött – effekter som många löpare försöker uppnå med traditionell styrketräning.

Stretch och rörelseträning 

All belastande träning bidrar till muskelstelhet. Tränar man inte rörlighet, kommer man bara bli stelare och stelare allt eftersom. Stelhet leder i sin tur till minskad funktionalitet i din idrott och i vardagen och är ofta anledningen till att skador uppstår. Hur gör du för att motverka stelhet och bibehålla eller utveckla din rörlighet? Jag stretchar musklerna till ytterlägen för att öka blodgenomströmningen. Det hjälper även inflammerade muskler. Jag ger även tips på hur du ska stretcha för att förebygga problem samt vilka metoder man kan använda för att träna sin rörlighet.

​Stretching gör att du bibehåller eller uppnår normal rörlighet. En uttöjd, stretchad muskel innebär ökad prestationsförmåga eftersom muskeln kan arbeta i hela sin rörelsebana när du tränar. ​Stretching kan ge bättre hållning. Stretching hjälper till att förebygga skador och kan minska risken för sträckningar och muskelbristningar Stretching tar till viss mån bort stelhet och spänningar, syre och näring kan tillföras muskeln så att den håller sig mer vital och stark

bottom of page